שאל את הרב » סכין לחיתוך בצל -האם צריך מיוחד?

סכין לחיתוך בצל -האם צריך מיוחד?

  • תוכן השאלה
  • חתכתי בצל בקרש חיתוך בשרי אשר מטרתו היתה למאכל חלבי(הסכין היתה חלבית).
    יש סיכוי גדול כי על בקרש הבשרי חתכתי בשר אך רק קר,וודאי שלא ב- 24 שעות האחרונות.
    מה בגורל הסכין החלבית?
    מה בגורל המאפה?
    מה בגורל התבנית אשר עשויה מפיירקס (מעין זכוכית עבה)והגשתי בה את המאפה.
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה

    הטעם (החלבי) הבלוע בסכין נפלט בשני אופנים:
    דחיקה הסכין המאכל חם
    דחיקת הסכין במאכל חריף.

    לכן אין בעיה כלל ולא צריך להכשיר את הכלים. דחיקת הסכין לתוך הקרש אינה נחשבת כדחיקה בענין הזה.
    נאו תמיד ממליצים שלכל יהודי תהיה מערכת כלים "פרווה". סכינים וקרש חיתוך לצורך חיתוך דברים חריפים.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך ט"ז סיון ה'תשס"ד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות