לסרטון הדרכה לבדיקת הפירות מחרקים לחצו כאן
כאשר רוכשים או אוכלים פירות טו' בשבט, יש לשים לב לארבעה נושאים:
המוצר |
האם דרוש הכשר מהמומלצים? |
כיצד בודקים? |
אבטיח מיובש/מסוכר | כן | בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ |
אגוזים (בונדוק, ברזילאי, לוז, מלך, מקדמיה) |
קלוף - כן. (שמן המורחים עליו) מלבד מאמריקה. בקליפתו - לא צריך כשרות. |
בד"כ נקי, יש לשים לב שאין קורים או פרורים רבים המעידים על הימצאות חרקים. |
אגוז פקאן |
מישראל - כן. (ערלה תרומות ומעשרות שמיטה) מחו"ל - לא. |
בד"כ נקי, יש לשים לב שאין קורים, או פרורים רבים המעידים על הימצאות חרקים. |
אגוזים מסוכרים |
כן | כאשר נרכש עם הכשר מרשימת המומלצים לא דרוש בדיקה |
אגס מיובש |
כן |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
אוכמניות מיובשות/מסוכרות |
כן (חומרי עיבוד לא כשרים). |
להשרות במים פושרים, להפריד ביד את כל האוכמניות ולבדוק האם לא צפים חרקים במים. |
אננס מיובש |
כן |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ |
אננס מסוכר |
ללא צבע וטעם -כל הכשר |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
אפרסק מיובש |
כל הכשר |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
אתרוג מסוכר |
כן (חומרי עיבוד לא כשרים). |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
בוטנים קלופים/בקליפתם |
רצוי , אם אין הכשר , יש להפריש תו"מ בלי ברכה |
בד"כ נקי, יש לשים לב שאין קורים, או פרורים רבים המעידים על הימצאות חרקים. |
בוטנים מולבנים |
כן |
בד"כ נקי, יש לשים לב שאין קורים, או פרורים רבים המעידים על הימצאות חרקים. |
בננה מיובשת |
כל הכשר (חתוך לאורך הבננה) |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ |
בננה צ'יפס |
כן (חומרי עיבוד לא כשרים). |
בחזקת נקי. |
ג'ינג'ר מסוכר |
כן |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ |
גויאבה מיובש |
כן |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ |
דובדבן מסוכר |
כן (חומרי עיבוד לא כשרים). |
בחזקת נקי אך טוב ורצוי לחצות ולהביט בפנים. |
זנגביל מסוכר |
כן |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ |
חמוציות |
כן (חומרי עיבוד לא כשרים). |
מיובשות -בחזקת נקי.
|
לדר |
כן (חומרי עיבוד לא כשרים). |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
מלון מסוכר |
כן (חומרי עיבוד לא כשרים). |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
מנגו מסוכר |
ללא צבע וטעם -כל הכשר |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
משמש מיובש |
כל הכשר |
לשטוף מבחוץ, אח"כ לחצות את המשמש ולהביט מול האור בשני צידי הפרי- בפנים ובחוץ. לפירוט הבדיקה לחץ כאן |
נקטרינה מיובשת |
כן |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
ערמונים בקליפה |
בקליפתו - לא קלוף - כן |
בדר"כ נקי. יש לשים לב שאין קורים או פירורים רבים המעידים על המצאות חרקים. |
פאפיה מסוכרת |
ללא צבע וטעם -כל הכשר |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
פומלה מסוכר (קליפות) |
ללא צבע וטעם -כל הכשר |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
צימוקים |
כן (חומרי עיבוד לא כשרים). |
להשרות במים פושרים, להפריד ביד את כל הצימוקים ולבדוק האם לא צפים חרקים במים. לפירוט הבדיקה לחץ כאן |
קוקוס חי |
לא |
בחזקת נקי. |
קוקוס צ'יפס |
כן (חומרי עיבוד לא כשרים). |
בחזקת נקי. |
קוקוס קוביות מסוכרות |
כן (חומרי עיבוד לא כשרים). |
בחזקת נקי. |
קיווי מסוכר |
ללא צבע וטעם -כל הכשר |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
קליפות הדרים |
כן. מישראל - (ערלה,שמיטה, תרומות ומעשרות, חרקים). מחו"ל:(חומרי עיבוד לא כשרים , חרקים). |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
קשיו |
כן |
לפתוח אחד אחד ולהסתכל בפנים |
שזיף מיובש |
מחו"ל - כל הכשר מהארץ -מהמומלצים |
בחזקת נקי אך ליתר ביטחון ניתן לעשות בדיקה מדגמית של 3 שזיפים מכל אריזה. הבדיקה - הוצאת הגלעין ולהסתכל בפנין ומחוץ לפרי. |
שקד |
מישראל - כן. (ערלה, תרומות ומעשרות, שמיטה). מחו"ל - לא. |
בד"כ נקי, יש לשים לב שאין קורים או פרורים רבים המעידים על הימצאות חרקים. |
תאנים מיובשות |
לא |
נגיעות גבוהה של חרקים מסוגים שונים, מומלץ שלא להשתמש בהן! המעוניין לבדוק ילחץ כאן |
תות שדה מסוכר |
כן |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
תפוח עץ מיובש |
כל הכשר |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
תפוז סיני מסוכר |
כן. מישראל (ערלה, תרומות ומעשרות, שמיטה) מחו"ל (חלק מהיבול עובר בישול). |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
תמר |
מישראל - כן (כל הכשר מהדרין). תרומות ומעשרות, שמיטה. כיוון שאין חשש ערלה ניתן להפריש תרומות ומעשרות מספק בלי ברכה. מחו"ל - לא. |
לחצות את התמר ולהביט מול האור בפנים ובחוץ. |
© כל הזכויות שמורות לכושרות