שאל את הרב » ערבוב בין חלבי לפרווה?

ערבוב בין חלבי לפרווה?

  • תוכן השאלה
  • שלום הרב! מקווה שזו לא הפרעה.
    קצת קשה לי לנסח, מקווה שיצא ברור

    בישלתי ירקות בסיר פרווה, תוך כדי הבישול, חברה שהייתה אצלי בבית פתחה את סיר הירקות כשהיא מחזיקה פרוסת גבינה צהובה ביד, נגעה בכלים, והחזיקה את הגבינה מעל לסיר בשעה שהוא רותח ואדים עולים ממנו, יחסית קרוב לירקות.
    האם הירקות או הסיר נעשו חלביים?
    אשמח להסבר אם אפשר.
    ממש תודה!!! אין מילים להודות על כל מה שאתם מועילים בפעילות האדירה שלכם לכשרות בעמ"י.
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה
    אם הגבינה נגעה בכלים הם בוודאי נהפכו לחלביים.
    אם היא לא נגעה בכלים, הדרך היחידה שהגבינה תשפיע עליהם או על המאכל היא במידה והאדים היו חמים בחום ש'היד סולדת בו', כלומר - שחברתך לא היתה יכולה להשאיר את היד מספר שניות במקום שבו החזיקה את הגבינה.
    אם זה היה בחום כזה - הסיר והמאכל חלביים.
    אם היתה יכולה להשאיר שם את היד כמה שניות - נותרים פרווה.

    בברכה
    יצחק דביר
  • תוכלו לקבל מענה אוטומטי לשאלות דומות בסימולטור הכשרות שלנו בקישור זה
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ה אב התשפ
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות