שאל את הרב » כשרות סו ויד

כשרות סו ויד

  • תוכן השאלה
  • שלום כבוד הרב
    שאלתי היא האם יש צורך בהכשרת מכשיר סו ויד והאמבטיה שלו כאשר בעבר שימש לבישול מאכלים לא כשרים וכאשר רוצים לבשל בו בשר כשר כמובן בשקית חדשה
    אודה על תשובתך בעניין
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה
    כדאי לעיין במאמר זה, שם הרחבנו על הדעות והאפשרויות השונות:
    https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=418292&lang=HEB
    לתועלת הענין אעתיק את הסיכום ההלכתי:
    במטבחים ציבוריים - יש לייחד כלים נפרדים לבשר ולחלב, על מנת שהמאכלים יתאימו לכלל הסועדים.
    במטבחים פרטיים - למקל להשתמש לסירוגין באותו המכשיר יש בסיס הלכתי, וטוב יותר להרתיח בו מים בין שימוש חלבי לשימוש בשרי ובכך להכשירו, אך ראוי לחשוש לכל השיטות ולרכוש שני מכשירים שישמשו לבשרי ולחלבי (מאכלי פרווה יש להקל לכתחילה לבשל במכשיר המיועד לחלבי או לבשרי, גם כשמתכוון לאוכלם עם המין השני).
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך יח אייר התשפ
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות