שאל את הרב » סוגי פטריות

סוגי פטריות

  • תוכן השאלה
  • בעמוד של החרקים במזון על פטריות רשום שפטריות טריות זה מוצר נגוע ועדיף לקנות בסלסלה סגורה עם הכשר. פטריות מקופסת שימורים הכי נקיות.
    יש 3 סוגים של פטריות: שמפיניון, פורטובלו ושיטאקה. האם יש הבדל ביניהם ברמת הנגיעות או שכולן אותו דבר מהבחינה הזאת?

  • תוכן התשובה
  • פטריות טריות ( פורטובל ושמפניון)

    בפטריות עלולים להמצא חרקים. כאשר הן נגועות ישנו קושי גדול להסיר את החרקים מחמת המבנה המורכב שלהן.

    הפטריות גדלות בכמה מחזורי גידול על אותו מצע גידול, פטריות הגדלות במחזור גידול הראשון ושני נקיות יחסית מחרקים, לעומת אלו הגדלות במחזורי הגידול הבאים שהן נגועות ביותר. הפטריות ממחזורי הגידול הראשונים נארזות בסלסלות קטנות, נעטפות בניילון נצמד וחתומות בחותמת כשרות, בהן מותר להשתמש לאחר שטיפה יסודית תחת ברז מים. פטריות הגדילות במחזורי הגידול הבאים נארזות בתפזורת בארגזים פתוחים  ונמכרות לחנויות פירות וירקות, סופרים ולעסקים. אין דרך פשוטה לנקות פטריות אלו, ולכן הרה"ר לישראל אוסרת את השימוש בהן בבתי עסק כשרים.

     

    גבי שיטאקה- לא בדקנו אותן. 

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ו אלול התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות