הסולת עלולה להיות נגועה לעיתים, בעיקר בחרקים קטנים בצבע חום או שחור, תולעים לבנים שיוצרות כעין גוש המחובר על ידי קורים.
בעת הקניה יש להתבונן באריזה (אם היא שקופה) ולוודא שלא רואים חרקים בתוכה, ובאריזת נייר יש להתבונן בפתחה במקום קיפול הנייר. ברכישה בתפזורת יש לשפוך באיטיות מהכף לתוך השקית תוך כדי התבוננות שלא רואים חרקים, התגבשויות או קורים.
בניגוד למקובל אצל חלק מהציבור, לא ניתן לנפות סולת כמו שמנפים קמח. הסיבה לכך היא שיש חרקים קטנים בגודל גרגרי הסולת עצמם ולכן כאשר גרגרי הסולת עוברים בנפה גם החרקים יעברו בה. ולכן יש לפזר את הסולת על משטח ולהתבונן בה. הכי קל ומהיר לפזר את הסולת בעזרת רשת או מסננת על גבי משטח (מומלץ משטח בצבע תכלת או כתום שעליהם החרקים בולטים), להמתין כחצי דקה, לראות האם יש תזוזה של חרקים בתוך הסולת, ולאחר מכן להתבונן היטב בכל הסולת שעל המשטח.
יש להעיר שבסולת מעורבות לעיתים חלקי קליפה חומים שלא נטחנו היטב ואינם מהווים סימן לנגיעות. כאשר מסופקים בדבר יש להפריד את החתיכה ולמעוך אותה בעזרת הציפורן או כפית. אם זה חלקי קליפה אז זה לא נמעך אלא נשארת צורתה כפי שהיה לפני כן.
© כל הזכויות שמורות לכושרות