שאל את הרב » בישולי נכרים בגבינה

בישולי נכרים בגבינה

  • תוכן השאלה
  • ראיתי לאיזה בד"ץ שכתבו שהואיל וגבינה נאכלת כמות שהיא חיה אין בעיה בבישולי גוים, אמנם נראה לי שרוב הגבינות עוברים תהליך של בישול בעשייתם כדי לזרז את ההכנה שלהם, וא"כ אע"פ שניתן לאכול חי מ"מ המנהג הוא שתמיד מבשלים, האם עפי"ז יש להקפיד שיהיה אופה יהודי?
  • תוכן התשובה
  • הגבינה בעצמה אינה עובר בישול ( חוץ הגבינות מאד מסויומות כמו מוצרלה) . אבל החלב עובר פיסטור לפני עשיית הגבינות. והפיסטור נעשה על ידי ישראל. ויש עוד מה להאריך בזה. 

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך יז אב התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות