שאל את הרב » כמה שאלות לגבי שיש בשרי וכלים חלביים

כמה שאלות לגבי שיש בשרי וכלים חלביים

  • תוכן השאלה
  • 1. הכנתי בצק חם פרווה (במתכון נכתב שיש להשתמש במים רותחים להכנת הבצק), ואחרי שלשתי אותו רידדתי ועיבדתי אותו לאפייה על השיש הבשרי (סתם כי הוא היה פנוי ונקי באותו זמן.) אח"כ אפיתי בתבנית חלבית בתנור חלבי.
    הבצק היה עדיין חם מאוד אבל ניתן למגע ולעיבוד ביד. זה בעיה לרדד בצק חם כזה על שיש בשרי אח"כ לאפות בחלבי?
    אם כן, מה דין התבנית והתנור?

    2. ראיתי ששטח השיש שקרוב לכיריים סופג טיפות רותחות שניתזות עליו מהסירים - גם בשריות וגם חלביות.
    זה מטריף את כל השיש או רק את השטח הזה שסופג את הנתזים? ומה צריך לעשות אם מניחים בטעות סיר חם או כלי חם (כף שערבבו בה תבשיל וכדו') על המקום הזה?
  • תוכן התשובה
  • 1. באופן כללי זה יכול להיות בעייתי . זה תלוי בעוד תנאים שלא כתבתם. בכל אופן במציאות הזאת שנגעתם בבצק בידיים אין בעיה כי הבצק לא היה יד סולדת בו. 

    2. בהחלט צריך זהירות גדולה בחלק השיש שקרוב לגז. ניתן להכשיר על ידי נקוי היטב ושפכת מים רותחים. ואין להניח שם סירים חמים ואף לא קרים כי השומן יכול להדבק בסיר. 

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך יא אב התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות