כולם יודעים ששמירת כשרות כהלכה כוללת הפרדת כלים. כלים בשריים וכלים חלביים וסקוטשים נפרדים. וזה משום שהכלים בולעים את הטעם הבשרי או החלבי. כפי שמוסבר בתשובה הזאת:
https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=415076&lang=HEB
אבל עד כמה שאני יודע (ורואים את זה גם בסימולטור הכשרות שלכם), בשביל שכלי יבלע טעם בשרי או חלבי המאכל שעליו צריך להיות חם ו/או חריף. אם אוכלים בכלי אך ורק מאכלים קרים ולא חריפים אז הוא לא בולע את הטעם.
לכן תיאורטית אפשר להשתמש באותם כלים לחלבי ובשרי כאשר אוכלים בהם מאכלים בשריים חמים (ואין בית כמעט שלא אוכלים בו מאכלים בשריים חמים) וחלבי אוכלים בהם אך ורק מאכלים חלביים קרים, גבינות ויוגורט, ולא טוסט חם לדוגמא. ואפילו לא צריך סקוטש נפרד.
ויש גם דעה שכלים מזכוכית לא בולעים כפי שאפשר לראות בתשובה הזאת:
https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=415763&lang=HEB
אני צודק במה שאני אומר?