שאל את הרב » אותם כלים לבשרי וחלבי-האמנם

אותם כלים לבשרי וחלבי-האמנם

  • תוכן השאלה
  • כולם יודעים ששמירת כשרות כהלכה כוללת הפרדת כלים. כלים בשריים וכלים חלביים וסקוטשים נפרדים. וזה משום שהכלים בולעים את הטעם הבשרי או החלבי. כפי שמוסבר בתשובה הזאת:
    https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=415076&lang=HEB

    אבל עד כמה שאני יודע (ורואים את זה גם בסימולטור הכשרות שלכם), בשביל שכלי יבלע טעם בשרי או חלבי המאכל שעליו צריך להיות חם ו/או חריף. אם אוכלים בכלי אך ורק מאכלים קרים ולא חריפים אז הוא לא בולע את הטעם.
    לכן תיאורטית אפשר להשתמש באותם כלים לחלבי ובשרי כאשר אוכלים בהם מאכלים בשריים חמים (ואין בית כמעט שלא אוכלים בו מאכלים בשריים חמים) וחלבי אוכלים בהם אך ורק מאכלים חלביים קרים, גבינות ויוגורט, ולא טוסט חם לדוגמא. ואפילו לא צריך סקוטש נפרד.
    ויש גם דעה שכלים מזכוכית לא בולעים כפי שאפשר לראות בתשובה הזאת:
    https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=415763&lang=HEB
    אני צודק במה שאני אומר?
  • תוכן התשובה
  • 1. עקרונית הלכתית זה נכון. אולם כבר נהגו כל ישראל שיהיה להם שני מערכות כלים. 

    עיין בשו"ע יור"ד ברמ"א בסוף ס' פ"ט ובכל האחרונים על הסעיף הזה. יעיין עוד ס' צ"א סע' ב'.

    2. נכון זו שיטת השו"ע והרב עובדיה יוסף זצ"ל.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ד תמוז התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות