שאל את הרב » כבד מכשרויות שונות לספרדים

כבד מכשרויות שונות לספרדים

  • תוכן השאלה
  • השו"ע הצריך בסי' עג לכבד קריעת שתי וערב, ובפרי חדש סקי"א מבואר שזה חמור יותר מהסרת הסמפונות שמועילה אם רוצים לאכלו צלוי. האם נטילת המרה שמועילה לפי הרמ"א מועילה גם לספרדים? הדבר נוגע לפי הנראה לעין לכמה מהכשרויות שנותנות כשרות על כבד צלוי ולא נראה בחבילה שעשו שקרע שתי וערב. מלבד זאת, גם לבני ספרד ראיתי חבילות שיש שם כבד שנשאר בו מעט מהרמה מה עלי לעשות?
  • תוכן התשובה
  • מה שכתב השו"ע הוא בעיקר גבי בקר וצאן. כבד הצלוי הנמכר בארץ הוא כבד עוף. 

    ואין משמעות לנושא של הסרת הסמפונות  לצליית כבד עוף.

    לגבי חיתוך שתי וערב- וודאי עושים חיתוך שתי וערב. ואם נראה לכם שלא , אז תתקשרו לאותו הכשר ותשאלו אותם. 

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כב סיון התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות