שאל את הרב » דם בבשר

דם בבשר

  • תוכן השאלה
  • שלום רב,
    לפני זמן מה קנינו באושר עד בשר טרי של עטרה בהשגחת "בית יוסף". במהלך טיגון הבשר הבחנתי שמהבשר מופרשת כמות גדולה של נוזל אדום, להערכתי היה מדובר בדם. (היה נראה לי קצת סמיך)
    התקשרנו למשגיח כשרות ואמר שמדובר במוהל ואין בעיה לאכול.
    בבירור עמוק יותר מול המשגיחים במקום נאמר לנו שהבשר הטרי שנמכר במקום כשהוא ללא עצם הינו בשר מיובא מחו"ל והבשר עם עצם מגיע מהארץ. אותו בשר היה עם עצם כלומר נשחט בארץ.
    מאז ב"ה אנחנו משתדלים לברר יותר על יבוא הבשר ורמת הכשרות.
    השאלה שלי היא האם יש בעיה עם הכלים שבהם בשלנו את הבשר , במידה ומדובר בדם שהופרש מהם ולא במוהל?

    מקווה שהובנתי,
    תודה רבה
  • תוכן התשובה
  • אם זה דם אז הכלים נאסרים- אבל זה לא היה דם אלא מוהל כפי שאמרו לכם. לגבי סוגיאת ה"דם" וה"עצם" - איני מבין בכלל מה הקשר האם זה נשחט בארץ או בחו"ל.

    אין מכירת בשר כשר בארץ ללא מליחה, פרט לחלקים מאד מסויימים , למשל לבבות של עוף. וכמובן כבד הוא תמיד לא מוכשר כי אי אפשר להכשירו במליחה. 

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ח סיון התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות