שאל את הרב » כשרות שיפודי כבד

כשרות שיפודי כבד

  • תוכן השאלה
  • שלום לרב
    כידוע בסימן עו ,ד. הרמ"א החמיר בשיפודי כבד לכתחילה והתיר בדיעבד. אם כן, איך אשכנזי יכול לאכול בשיפודיה/מסעדה בה צולים הכבד בשיפוד.
    הרי כל בשר/עוף שניצלה בשיפוד באותה מסעדה, יתכן ונצלה ע"ג שיפוד שצלו עליו כבד בתוך מעל"ע?
    האם עלי להמנע מלאכול במסעדה שכזו? האם שאני נכנס למסעדה כזו זה בגדר לכתחילה או בדיעבד כי לא אני מבשל?
    תודה
  • תוכן התשובה
  • 1. הוא לא יכול לאכול שם. דרך אגב אם גוי שם על האש אז גם ספרדי לא יכול לאכול שם וככה זה כמעט בכל סטקייה ברמת כשרות רגילה.

    2. אפשר לאכול כבד כי הוא מטריף את שיפוד אבל הוא נשאר כשר כי לפי האשכנזים מותר לצלות כבד על שיפוד שכבר צלו עליו כבד.

    3. נכון שזה בדעבד. אולם לע"ד  לא הולכים לכתחילה למסעדה כדי לאכול בדעבד. 

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כד אייר התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות