בבדיקות עדכניות וממושכות שנערכו במעבדות המחקר של "כושרות" ובמקומות נוספים עלתה תמונה בעייתית ביחס לבצל היבש. מתברר, שברוב המוחלט של הבצלים קיימת נגיעות של חרקים שונים. בדרך כלל מדובר בנגיעות חיצונית בלבד, על קליפת הבצל ותחתיה (בינה ובין הבצל) מצויים עשרות רבות של חרקים קטנים, כאשר ישנם רווחים בין גלדי הבצל חרקים אלו עלולים לחדור גם ביניהם.
באחד משלבי התפתחות החרקים המצויים בו - צבעם דומה לצבעו של הבצל ולכן בדיקה בעין שאינה מקצועית לא תמיד תצליח לזהות את החרקים, על כך נוסף הקושי למצוא היכן הם מסתתרים בין הגלדים.
צורת ניקיון הבצל:
הערה:
בצל שנבט ממנו גבעול ירוק - הגבעול עלול להיות נגוע בחרקים רבים, ככל ירק עלים. יש לחתוך את הגבעול מעל פני הבצל, ולא להשתמש בו.
תמונות וסרטונים להמחשה
© כל הזכויות שמורות לכושרות