שאל את הרב » הכשרת כלי פסח

הכשרת כלי פסח

  • תוכן השאלה
  • בפסח הגיעה אלינו קרובת משפחה עם סיר מרק משלה.
    הסיר בשרי ובעקרון כשר לפסח.
    אני לא כל כך סומכת על הכשרות של הסיר שלה (היא לא בקיאה בהלכות).
    בפסח הכניסו את המצקת שלי לסיר שלה ואחר כך לסיר שלי, תוך כדי שהסירים על הפלאטה.
    האם להכשיר את הסיר והמצקת שלנו? ואם כן, כיצד?
    תודה
  • תוכן התשובה
  • אם המרק היה יד סולדת בו אז מגעילים את המצקת במים רותחים  שמעלים בועות. עשו זאת לפני פסח בשנה הבאה בכלי פסח שלכם, ואפשר גם בקומקום  או מיחם גם כן. 

    https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=411731&lang=HEB

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך יא אייר התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות