אני יודע שרוב עם ישראל השומר תורה ומצוות נוהג להמתין 6 שעות בין מאכל בשרי למאכל חלבי. או רוב שעה שישית ויש כאלה שנוהגים להמתין "רק" 3 שעות.
זה המנהג/ההלכה וככה מקובל. אבל אני רוצה לשאול האם זה באמת הכרחי ומה עבר על הפוסקים שלנו בראש כשהם פסקו את ההלכה הזאת?
כי תארו לכם מצב כזה. אם נגיד ב 13:00 אכלתי בשר ואחרי שעה שעתיים נגיד אכלתי פירות ושוקולד מריר וטונה ולא משנה מה ואחרי שעה בא לי לאכול פיצה או מעדן חלבי.
האם באמת נראה לך כבודו שזה הגיוני לחכות 6 שעות בשביל לאכול את זה?
נוו באמת... מה הסיכוי שהמאכל החלבי שאוכל ולא משנה מה זה יכנס לבטן, יעקוף את כל המאכלי פרווה והשתיה ששתיתי ויתערבב עם הבשר שאכלתי לפני "רק" 3 שעות?