שאל את הרב » הכשר טאבון

הכשר טאבון

  • תוכן השאלה
  • שלום .
    אני שייך לעדות המזרח.בראשותי טאבון מקצועי המצופה באבן שמוט . הוא בוער באש ישירה ומגיע לטמפרטורות של מעל 550 מעלות.
    1. לגבי הכשר בין בשר לחלב , וההפך . האם ליבון חמור מספיק .יש לציין שבצק בא במגע ישיר עם האבן מה הם הדינים , וההגבלות ? האם צריך לחכות 24 שעות , לפגום בטעם ? האם יש דין בולע באבן הזו , כמו בחרס?
    2. כיצד והאם ניתן להכשירו לשימוש בפסח.

    אודה לתשובה
    גד
  • תוכן התשובה
  • 1. פסח- נתן להכשיר על ידי ליבון חמור. נצוצות נתזים ממנו, או שהוא מתלבן. 

    https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=411731&lang=HEB

    2. לא מכשירים כלים מבשר וחלב באופן קבוע אלא משתמשים או לבשר או לחלב. 

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ט ניסן התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות