שאל את הרב » גלוטן בפסח

גלוטן בפסח

  • תוכן השאלה
  • כתבתם: "גם במצות יש גלוטן וגם במוצרים עם קמח מצה יש גלוטן. לכן אין קשר בין גלוטן להגדרה של כשר לפסח".
    במצות אמנם יש קמח חיטה עם גלוטן, אבל הוא לא החמיץ. במוצר ש'עשוי להכיל עקבות מזעריים של גלוטן' - לא נ"ל שהעקבות הנ"ל מגיעות ממצות.
  • תוכן התשובה
  • א. מוצרים עם קמח מצה יהיו עם אזהרת גלוטן

    ב. לחוששים מגלוטן לא תמיד הכשרה שתופסת הלכתית תופסת לאלרגנים , ולכן תוכלי לראות על שוקולד פרווה שיוצר בפס שהוכשר מחלבי אזהרה לאלרגיים לחלב
    לכן אין משמעות הלכתית לאזהרות האלרגנים
  • התשובה התקבלה מרבני כושרות
  • בתאריך ו ניסן התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות