שאל את הרב » קמח מנופה

קמח מנופה

  • תוכן השאלה
  • עיינתי בתשובה שרשמתם (מחודש תשרי תשע"ח) לגבי קמח מנופה קנוי, האם גם היום אפשר לסמוך על הקמח המנופה המגיע בכשרות טובה?
    חברה שלי אמרה שהיא ראתה באתר שלכם שאין לסמוך על קמח מנופה, אך אני לא מוצאת תשובה כזו.
    אשמח אם תשיבו לי בהקדם.

    תודה רבה
  • תוכן התשובה
  • איני מכיר תשובה כזאת.

    בכלל אופן , זו התשובה העדכנית:

    מכיון שברירת הקמח מסובכת, מומלץ ביותר לרכוש קמח בכשרות שעליו מסומן "ללא צורך בניפוי". הקמח הזה משווק בשלושה אופנים:

    1. בשקית ניילון רגילה במקררים, בעיקר בחנויות טבע. הקמח מגיע לחנות תוך זמן קצר מהטחינה או בקירור ואינו זקוק לניפוי . אולם  אם הוא שהה, אצל מי שקנה אותו, מחוץ למקרר 24 שעות יש לנפותו לפני השימוש.
    2. בשקית אטומה ללא קירור. הקמח נארז באריזה המלאה בגז מיוחד שמונע את התפתחות החרקים. בקמח זה ניתן להשתמש ללא ניפוי גם אם אוחסן זמן רב בחוץ, ובתנאי שהאריזה אטומה לחלוטין (אפשר לוודא זאת כשלוחצים על האריזה ובודקים שלא יוצא ממנה אויר).
    3. בשקית וואקום. יש לוודא בשעת הקניה שלא נפתח הוואקום.

    גם כאשר רוכשים קמח שאינו טעון ניפוי, לאחר שנפתחה האריזה יש לשומרה בקירור, ובמידה והיתה למעלה מ24 שעות מחוץ לקירור - יש לנפות את הקמח.

  • התשובה התקבלה מרבני כושרות
  • בתאריך כב אדר ב' התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות