שאל את הרב » סיר גחנון בתנור בשרי

סיר גחנון בתנור בשרי

  • תוכן השאלה
  • שלום הרב. להורים שלי יש תנור בשרי אחד. אבא שלי יודע להכין גחנון עבודת יד ללא מרגרינה (הוא שם חמאה במקום). כמובן שאמרתי לו שצריך גם לנפות את הקמח עם נפה.
    סיר הגחנון הוא סיר מיוחד וקטן יחסית וכשמכניסים אותו לתנור הוא אטום מכל הכיוונים. לכן נראה לי שלמרות שהגחנון הוא חלבי (חמאה) עדיין אפשר להשתמש בו בתנור הבשרי מבלי לעשות לו פירוליט בין לבין. אשתי אומרת שלא ואני טועה.
    מה אומר כבודו?
  • תוכן התשובה
  • שניכם צודקים.

    אני מכיר מקרוב את הסיר ואת המאכל. 

    ממה שאני רואה בביתי , סיר הכובנה\ג'חנון שלנו תמיד מתלכלך מבחוץ משומן שיוצא בזמן האפייה, או בשעת פתיחת המכסה.  

    ולכן באופן עקרוני אם לא יוצא כלום מהסיר, אז יתכן שמותר לעשות כך -למרות שלא נכון לעשות כך לכתחילה(לאפות חלבי בתנור בשרי, ובמיוחד בשרי בן יומו). 

    אולם למעשה נראה מהנסיון שלי שיש בזה בעיה אמיתית של בשר וחלב. מה עוד שבדרך כלל גם עושים את סוף האפייה כשאר הסיר פתוח כדי לקבל צבע טוב (אבל לא כולם עושים כך). 

    אם אתה צריך להגיד לאביך לנפות קמח, כפי שכתבת, אז אני מבין שלא יהיה פשוט לומר לאבא שלך שיתכן ויש בעיה- ולכן תבדקו מה המציאות המדוייקת ותחזור אלינו. וגם חשוב לבדוק על מה הסיר עומד כאשר הוא בתנור- תבנית בשרית, פרווה, רשת? זה גם יכול להוות בעיה. 

     

     

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך טו אדר ב' התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות