שאל את הרב » חרקים בתבלינים - כמה חמור?

חרקים בתבלינים - כמה חמור?

  • תוכן השאלה
  • שלום רב.
    באתר שלכם אתם כותבים על שכיחות חרקים בתבלינים שונים, ועל הדרך לבדקם.

    אך לא כתבתם עד כמה השכיחות גבוהה:
    האם לזרוק מאכל שתובל בלי בדיקה?
    באם להימנע מלאכול אצל חברים שלא בודקים את התבלינים (כמו שאימנע מלאכול חסה שאינה חסלט)?
    האם בעת צורך אפשר להשתמש גם בלי לבדוק?

    האם יש הבדל בזה בין תבלינים פתוחים ובין שקיות סגורות?
    והאם יש הבדל בין החברות השונות? בדרך כלל אתם נותנים רשימה של מוצרים מומלצים, וכאן לא ראיתי. זה אומר שבכולם יש בעיה?

    אשמח מאוד להנחיות ברורות בנושא זה, כדרככם בקודש.
    תודה רבה!!
  • תוכן התשובה
  • שאלות אמיתיות וקשות. אנו עורכים על כך מחקר. זה יקח זמן וגם לא ברור ונוכל לפרסם אחר כך הנחיות ברורות כי זב תלוי בכל הדברים שציינתם. 

    זה נוסח פתיחת המאמר שכותבים על הנושא:

     

    רבים שואלים:  האם צריך לברור תבלינים לפני השימוש או לא?

    אין תשובה חד משמעית לשאלה זו. הדבר תלוי בגורמים שונים ומשתנים לפי המציאות. יש מגוון גדול מאד של סוגי תבלינים , ויש גם כן מגוון גדול של סוגי אריזות שונות. יש שנמכרים בשקיות ויש בצנצנות ויש שנמכרים פתוחים במשקל בשווקים, בחנויות  או בסופרים.  כמו כן תשובה לשאלה זו תלוי בטריות התבלין ובצורת האחסון שלו במפעל ,בחנות, בעסק  וגם בבית.

     

  • התשובה התקבלה מרבני כושרות
  • בתאריך ד שבט התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות