שאל את הרב » בשר קפוא מוכשר

בשר קפוא מוכשר

  • תוכן השאלה
  • האם מותר לבשל עוף או לחלוט עוף בעודו קפוא?
    העוף עבר הכשרה וכשר לחלוטין אך בזמן הבישול הוא קפוא ומפאת חוסר זמן ישנו אילוץ להכניסו לתנור קפוא. תודה רבה
  • תוכן התשובה
  • בשר\עוף שעבר הכשרת על ידי מליחה וכך צוין על גבי האריזה (הומלח והודח כדין) כשר לגמרי ומותר אף לאכול אותו חי ללא בישול וכמובן גם מותר לבשל אותו קפוא. 

    כל זה חוץ מעדת התימנים שחלק מהם נוהגים לחלוט. הרב רצבי כותב בספרו שולחן ערוך המקוצר (שהוא ספר הלכות ע"פ מנהג תימן) שלא ניתן לחלוט בשר קפוא. (חלק ד' ס קל"ב סע' ד)

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך א שבט התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות