שאל את הרב » דג סלמון

דג סלמון

  • תוכן השאלה
  • האם כשקונים דג סלמון, לא משנה טרי או קפוא ולא משנה איזה חותמת כשרות יש עליו, עדיף תמיד להוריד את העור ולשטוף לפני שמבשלים? כמובן שלא מדובר על ראש שזה סיפור אחר.
  • תוכן התשובה
  • סלמון זו סוגיא מורכבת. יש בו שני סוגי טפילים שונים.

    1. על כל סלמון יש טפילים בין העור לבין הקשקשים ששוכבים על העור. ולכן יש או לוריד את העור או לקשקש את הדג - ובשתי האפשריות הללו יש לשטוף היטב את עור אחר כך. 

    2. אניסקים. עיין כאן להסבר מהו הטפיל הזה.

    https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=55981&lang=HEB

    יכול  אניסקיס בכל סלמון הגדל בים. אולם בסלמון הגדל בבריכות (ארץ הגידול שלהם היא או נורווגיה או צ'לה) אין אניסקיס. 

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך א שבט התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות