שאל את הרב » מרק פרווה שבושל בסיר חלבי

מרק פרווה שבושל בסיר חלבי

  • תוכן השאלה
  • בישלתי מרק בסיר חלבי כל המוצרים פרווה מלבד הבצל שחתכתי בסכין חלבי. לא השתמשתי בסיר זה יותר מחודש.
    האם מותר לי לחמם מרק זה בסיר בשרי שכבר שנים לא השתמשתי בו ( סיר לחץ- שלא שימושי עבורי מלבד העברת מרקים בנסיעה כדי שלא ישפך. בסיר זה לא השתמשתי כבר כמה שנים)
    האם מותר ? חלבי בשרי?
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה
    מאחר שחתכתם את הבצל בסכין חלבית לדעת האשכנזים הוא נחשב לחלבי ולכן אסור לחמם אותו בסיר בשרי (אלא אם כמות הבצל קטנה כל כך עד שהיא בטלה בשישים).
    אם אתם ספרדים הנוהגים כגר"ע יוסף - הדין תלוי בשאלה אם בעת חיתוך הבצל הסכין היתה בת יומה או לא. (אם לא היתה בת יומה - מותר).
    ואם אתם נוהגים כגר"מ אליהו הדבר מותר.
  • תוכלו לקבל מענה אוטומטי לשאלות דומות בסימולטור הכשרות שלנו בקישור זה
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך טז טבת התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות