שאל את הרב » בשר חלק/כשר/טרף

בשר חלק/כשר/טרף

  • תוכן השאלה
  • שלום כבוד הרב. שאלה לי אליך.
    אם נגיד אני לוקח שוחט שמוסמך מטעם הרבנות הראשית לישראל לשחוט עופות, בקר וצאן. והולך איתו לאיזה חקלאי שמגדל בקר וצאן. קונה ממנו פרה או כבש ומשלם לשוחט שישחט לי את הפרה או הכבש ויעשה את מלאכת הניקור, ההמלחה, ההדחה ובדיקת הריאה. כמובן בתנאי שהפרה או הכבש לא בהריון שאז זה קצת יותר מורכב ולא שחטו באותו יום את בנו ואז יש איסור של "אותו ואת בנו לא תשחטו ביום אחד".
    מה הסיכוי שהריאה תהיה חלקה ואז הבשר יהיה בשר חלק? מה הסיכוי שהריאה תהיה כשרה אבל לא חלקה? כלומר הייתה איזו סירכה בריאה שהשוחט הוציא אותה ואחרי ניפוח הריאה לא יוצא אוויר. ומה הסיכוי שיהיה חור בריאה ואז הבשר הוא טרף?
  • תוכן התשובה
  • חזר אמרו שזה "מיעוט המצוי" כלומר , מיעוט זה פחות ב50% אבל שזה מצוי. והם לא אמרו כמה אחוזים זה. 

    התשובה תלויה בהרבה מאד גורמים. מי מגדל. איזה אזור, חם או קר, לח או יבש ומה האוכל שמאכילים אותם. וכיצד מטפלים בהם. ועוד

    פעם נוכחתי בשחיטה פרטית  כמו שאתה מתאר . פרה ו3 עגלים וכולם טרף מוחלט. באוכל הקנו והאכיליו אותם היו חתיכות מתכת. 

    לעומת זאת אני מכיר מגדלים שהכבשים שלהם יוצאים קרוב מ100% חלק בית יוסף. 

     אחוז הטריפות העופות בכל איזורי הארץ בחתך שנתי הוא אחוז מאד מאד נמוך. 

     

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ל כסלו התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות