שאל את הרב » הפיכת סיר קובנה חלבי לפרווה

הפיכת סיר קובנה חלבי לפרווה

  • תוכן השאלה
  • בס"ד
    שלום הרב,
    יש לי סיר קובנה - סיר אלומיניום דק עם מכסה אלומיניום דק ללא ידיות ששימש בעבר הרחוק לאפיית קובנה על הגז ובתנור, קובנה זה בצק שמכינים אותו עם חמאה, וגם מורחים חמאה על דפנות ומכסה הסיר הפנימיים לפני האפיה.

    הסיר לא היה בשימוש למעלה משלוש שנים.

    אני מעוניין להשתמש בסיר לאפיית קוגל (מאפה אטריות) פרווה למאכל בסעודות בשריות וחלביות.

    מה ההלכה למעשה?
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה
    מאחר ואין הכוונה לבשל בו בשר ממש, אלא רק מאכלים שיאכלו יחד עם בשר - לדעת הספרדים כעת אין בכך כל בעיה.
    גם לדעת האשכנזים מכיון שהכלי אינו בן יומו יהיה מותר לאכול את הקוגל עם בשר, אך נחלקו הפוסקים אם מותר לכתחילה לבשל כך כדי לאכול עם בשר.
    המיקל יש לו על מי שיסמוך. וכדי לצאת ידי כל הדעות אפשר לחמם את הסיר כשהוא ריק כל גבי אש גבוהה כ15 דקות ובכך הוא מוכשר.
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כא כסלו התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות