לגבי ההנחה היסודית שלך:
על פירות וירקות לפעמים מורחים חומר שתפקידו לשמור על הפרי, להמעיט הצטמקות הפרי וכך לשמור גם הטריות שלו וגם על המשקל שלו, ולתת לא גוון מבריק כדי למשוך את העין ועוד סיבות. משתמשים בחומרים שונים לציפוי הפרי\ירק. חלק מחומרי המריחה עשוי מהפרשת חרקים ועוד דברים דומים ולפי חלק מהפוסקים אינו כשר , וחלק מהפוסקים מתירים.
תשובות לשאלתך:
א. אם אני מבין נכון - גם קילוף זה לא באמת מספיק, ועדיף להימנע? קילוף מועיל.
ב. האם זה נכון גם לתפוחים עם קליפה ירוקה? אין הבדל, אם מצפים אז מצפים את כולם חוץ מזן אנה כי הוא לא נשאר באחסון אלא משווק ישר אחרי הקטיף. כל התפוחים שהם תוצרת ארצינו הקדושה מצופים עם חומר כשר.
ג. האם זה נכון גם לאגסים? המצב משתנה ממקום למקום בעולם. בארה"ב מצפים כמעט כל הפירות וירקות.
ד. האם יש לצרכן הפשוט דרך להבחין אם הקליפה נחשבת מבריקה ובעייתית או לא? כן. לשים במים שזה עתה רתחו משך כדקה- שתיים ומיד אחר כך להוציא ולהכניס לקערה עם מים קרים מאד. תוך דקה תראה באופן ברור את הציפו, מאעין שכבה של שעווה לבנה. זה לא אומר שהציפוי לא כשר , יכול להיות שהוא עשוי מחומר כשר, אולם זה דבר שכמעט לא ניתן לדעת.
ה. ולסיום, האם יש רשימה של תפוחים תוצרת הארץ - שנוכל להבחין בנקל בקניה הבאה? עיין סעיף ב'
© כל הזכויות שמורות לכושרות