שאל את הרב » קליפת התפוחים מחו"ל - ותוצרת הארץ

קליפת התפוחים מחו"ל - ותוצרת הארץ

  • תוכן השאלה
  • שלום לכבוד הרב,
    אני מבין שתפוחים מחו"ל עשויים להיות בעייתיים.
    א. אם אני מבין נכון - גם קילוף זה לא באמת מספיק, ועדיף להימנע?
    ב. האם זה נכון גם לתפוחים עם קליפה ירוקה?
    ג. האם זה נכון גם לאגסים?
    ד. האם יש לצרכן הפשוט דרך להבחין אם הקליפה נחשבת מבריקה ובעייתית או לא?
    ה. ולסיום, האם יש רשימה של תפוחים תוצרת הארץ - שנוכל להבחין בנקל בקניה הבאה.
    בברכה ובהערכה,
    אילן
  • תוכן התשובה
  • לגבי ההנחה היסודית שלך:

    על פירות וירקות לפעמים מורחים חומר שתפקידו לשמור על הפרי, להמעיט הצטמקות הפרי וכך לשמור גם הטריות שלו וגם על המשקל שלו, ולתת לא גוון מבריק כדי למשוך את העין ועוד סיבות.  משתמשים בחומרים שונים לציפוי הפרי\ירק. חלק מחומרי המריחה עשוי מהפרשת חרקים ועוד דברים דומים ולפי חלק מהפוסקים אינו כשר , וחלק מהפוסקים מתירים.

    תשובות לשאלתך:

    א. אם אני מבין נכון - גם קילוף זה לא באמת מספיק, ועדיף להימנע? קילוף מועיל. 
    ב. האם זה נכון גם לתפוחים עם קליפה ירוקה? אין הבדל, אם מצפים אז מצפים את כולם חוץ מזן אנה כי הוא לא נשאר באחסון אלא משווק ישר אחרי הקטיף.  כל התפוחים שהם תוצרת ארצינו הקדושה מצופים עם חומר כשר. 
    ג. האם זה נכון גם לאגסים?  המצב משתנה ממקום למקום בעולם. בארה"ב מצפים כמעט כל הפירות וירקות. 

    ד. האם יש לצרכן הפשוט דרך להבחין אם הקליפה נחשבת מבריקה ובעייתית או לא? כן. לשים במים שזה עתה רתחו משך כדקה- שתיים ומיד אחר כך להוציא ולהכניס לקערה עם מים קרים מאד. תוך דקה תראה באופן ברור את הציפו, מאעין שכבה של שעווה לבנה. זה לא אומר שהציפוי לא כשר , יכול להיות שהוא עשוי מחומר כשר, אולם זה דבר שכמעט לא ניתן לדעת. 
    ה. ולסיום, האם יש רשימה של תפוחים תוצרת הארץ - שנוכל להבחין בנקל בקניה הבאה? עיין  סעיף ב'

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ חשון התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות