יש והיו מעל זה דיונים מאד רציניים ברבנות הראשית. איני יודע מה היתה ההחלטה האחרונה של מועצת הרה"ר בנושא.
בכל אופן יש מעט מעט מאד רבנויות שנוהגות כך.
הכוונה של התשובה היא : שיש כעין שני בתי עסק לגמרי שונים.
ביום שישי קצת לפני שבת המשגיח לוקח את כל הכלים ונועל אותם עד אחרי צאת שבת- בדרך כלל עד יום ראשון בבוקר. אז הוא מוציא אותם והעסק מתנהל כל השבוע כעסק כשר וגם על התעודה כתוב ש"לא כולל שבת".
הסברה של מי שנותן הכשר בעסק כזה הוא- אם אני לא אתן הכשר אז המקום יהפוך להיות טרף ויהודים טובים יאכלו שם בטעות או מחוסר ידע. למשל הם יגידו לעצמם: "מה יכול להיול להיות לא כשר במסעדת דגים". ולכן אני אנסה להציל את מה שאפשר להציל.
© כל הזכויות שמורות לכושרות