תנור אפיה

תנור אפיה

תנור דו תאי – אנו ממליצים לרכוש תנור בעל שני תאים מופרדים, ולייחד אחד מהם לבשרי והשני לחלבי.

כאשר מעוניינים לאפות באחד התאים מאכל פרווה – יש לוודא תחילה שלא נותרו בו שאריות מאכלים ממשיות, ולחמם את התנור בחום המקסימלי כרבע שעה לפני הכנסת המאכל הפרווה לתוכו.

 

תא אחד – אנו ממליצים להמנע משימוש בתא אחד גם לבשרי וגם לחלבי משום שזהו פתח לתקלות. כאשר מעוניינים לאפות באחד התאים מאכל פרווה – יש לוודא תחילה שלא נותרו בו שאריות מאכלים ממשיות, ולחמם את התנור כרבע שעה לחום המקסימלי לפני הכנסת המאכל הפרווה לתוכו.

לדעת הגר"ע יוסף ופוסקים נוספים – בעת הצורך יש מקום להתיר את השימוש בתנור גם לבשרי וגם לחלבי, כאשר בין האפיות ממתינים לפחות 24 שעות, ומחממים את התנור כחצי שעה. על הנוהגים כך להקפיד במיוחד על כך שהתנור נקי, וכמו כן כאשר מניחים את התבניות על רשתות להקפיד על נקיון הרשת.

 

התבניות – גם אלו שהתירו את השימוש באותו התנור לבשרי וחלבי – לא התירו את השימוש באותן התבניות.

כאשר מעוניינים לחמם מאכל פרווה, אותו אנו מעונינים לאכול גם בסעודה חלבית וגם בבשרית (כגון: חלות) – יש להקפיד להשתמש בתבנית פרווה (מלבד הנוהגים כגר"ע יוסף שיכולים להשתמש גם בתבנית חלבית או בשרית נקיה).

תבניות חדשות מזכוכית או ממתכת יש לטבול במקווה לפני השימוש, אך רשתות שלא מניחים עליהן מאכלים באופן ישיר - אין צורך לטבול.

© כל הזכויות שמורות לכושרות