שולחן

שולחן

בימינו כאשר אוכלים בתוך כלים, אין צורך לייחד שולחן לחלב ולבשר, אלא מספיק לנקות את השולחן או המפה היטב בין אכילת חלב לבשר.

יש שנהגו להחמיר ולהניח מפה על גבי השולחן בזמן אכילת אחד מן המינים (ודי לייחד מפה אחת לחלב או לבשר, ואת המין השני לאכול על גבי השולחן עצמו), וכך ראוי להחמיר בחדרי אוכל מוסדיים שקשה לסמוך על כך שתמיד ינקו את השולחן היטב.

 

באופן כללי, כאשר אוכלים על שולחן מגולה, ומגישים לשולחן סירים וכלי הגשה רותחים, יש להשתדל להניחם על גבי מפריד.
כמו כן אין לערוך בצק או לחתוך מאכלים חריפים (כגון בצל, פלפל חריף, לימון וכדומה) באופן ישיר על גבי השולחן.

© כל הזכויות שמורות לכושרות