מידע והלכה » בשר וחלב » שיש ומשטחי עבודה

שיש ומשטחי עבודה

לכתחילה ראוי לייחד משטחי עבודה נפרדים לבשר ולחלב. 
כאשר אין אפשרות כזו (או כאשר מתארח אדם במקום שאינו סומך על כשרות המטבח), יש להקפיד שלא להניח מאכלים וסירים חמים על גבי השיש ללא הפרדה. 
כמו כן אין לערוך בצק או לחתוך מאכלים חריפים (כגון בצל, פלפל חריף, לימון וכדומה) באופן ישיר על גבי המשטח. 
טבילת כלים – 
משטחי עבודה ניידים (כגון קרש חיתוך וכדומה) שיוצרו על ידי גוי, אם הם עשויים ממתכת או זכוכית צריך לטובלם
במקווה קודם השימוש בהם, ואם הם עשויים מפלסטיק או מעץ – מותר להשתמש בהם בלא טבילה.

© כל הזכויות שמורות לכושרות