הכשרת מכונת קפה נדרשת כאשר השתמשו בה בקפסולות שאינן כשרות או בחלב שאינו כשר.
יש לפתוח את חלקי המכונה (שניתן לפותחם) ולנקות אותם היטב (את צינורות המשקה ניתן לפרק ולהשרות במים עם סבון עד שיתנקו).
לאחר המתנה של 24 שעות מהשימוש הבעייתי, יש להפעיל את המכונה ולמזוג ממנה כוס מים רותחים, ובכך היא מוכשרת.
כאשר גם מיכל החלב וצינורותיו טעונים הכשרה – יש להניח במקום החלב מים עם סבון, להעביר אותם דרך המערכת אל הכוס, וכך להכשיר את המיכל והצינור. מכונות שיש בהן כד חלב רב פעמי, יש להגעילו בכלי מים רותחים לפני השימוש.
© כל הזכויות שמורות לכושרות