שלום רב,
יש לנו כיור אחד בבית המשמש גם לבשרי וגם לחלבי. בטעות הונח בתוכו סיר חם חלבי (לשניה אחת או שניות בודדות). כאשר הניחו את הסיר בכיור ככל הנראה הכיור היה ריק, אבל אינני יודעת אם היה לגמרי נקי.
1. מה דין הסיר? האם וכיצד ניתן להכשירו?
2. לגבי המכסה- האם צריך הכשרה?
מה הדין לגבי המכסה אם אינני בטוחה אם היה על גבי הסיר או לא - כשהונח בכיור?
תודה רבה
שלום וברכה
המכסה אינו טעון הכשרה.
אם יש חשש שהיו שאריות בשריות בכיור, או ששפכו לתוכו באותו היום מאכל בשרי חם:
יש לחמם את הסיר על גבי האש כ15 דקות כשהוא ריק, וכך יהיה מותר להמשיך ולהשתמש בו.