שאל את הרב » סכו"ם

סכו"ם

  • תוכן השאלה
  • חתכתי בסכין בשרי פיתות חמות( לא בטוח שהיו יד סולדת)שחוממו יחד עם תבשיל פרווה(בחזקת בשרי) בתנור בשרי. לאחר זמן שמתי לב שהסכין הבשרית מונחת בכיור החלבי בתוך כוס חרס חלבית ובה ומים ושאר כלים חלביים יחד. כנראה שלאחר השימוש בסכין הבשרי הנחתי אותה בטעות בכיור החלבי. ודאי לי שהסכין לא שהתה שם 24 שעות אלא רק מס' שעות בודדות וכן לא נראה לי שהשתמשו בחם בכיור בזמן שהסכין שהתה שם אולם יש לי כמה ספקות האם הסכין היתה חמה כשהונחה בכיור? נראה לי ששפכו לכיור מים שמלפפונים חמוצים שהו בהם בזמן שהסכין שהתה בכיור החלבי, האם יש בכך בעייה של חריף? לסיכומו של דבר יש לי כמה שאלות וספקות ואיני יודע מה דין הסכין ושאר הכלים ששהו בכיור. את הסכין הנחתי בצד, אולם את שאר הכלים שהיו בכיור הדחתי והחזרתי למקומם הרגיל. אודה לכם על תשובתכם.
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה נראה שאין כאן כל איסור, שכן גם אם הסכין היתה חמה היא אינה נחשבת לכלי ראשון, ובנוסף המים הם 'תתאה גבר' ואינם נאסרים. ומחמת כבוש אין לאסור, שכן כבוש דרבנן, וספק דרבנן לקולא, כמובא בשו"ע קה א.
  • תוכלו לקבל מענה אוטומטי לשאלות דומות בסימולטור הכשרות שלנו בקישור זה
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כז אדר התשעח
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות