שאל את הרב » תכנון מטבח

תכנון מטבח

  • תוכן השאלה
  • שלום רב,

    בעקבות שאלות שעלו בקבוצת כושרות בווטסאפ רציתי לקבל תשובה מורחבת.

    יש לי בבית מטבח שבו כיור כפול, משטחי שיש קטנים לבשרי וחלבי ולכן הרבה מהעבודה נעשית על השולחן (חיתוך ירקות, קילוף וכו'). יש לנו תנור דו תאי עם הכשר (מחוץ למטבח כי אין מקום לדו תאי במטבח עצמו) ומיקרוגל פרווה (אם מחממים בו בשרי/חלבי זה בתוך שקית סגורה הרמטית).

    אנחנו חושבים להחליף מטבח וכדי שיהיה כמה שיותר לכתחילה - לקחנו מעצבת פרטית בתשלום שתעזור לנו להכניס הכל כפול: 2 כיורים נפרדים ובמרחק, 2 תנורים נפרדים, 2 מיקרוגלים נפרדים, 2 מדיחי כלים נפרדים, 2 כירות נפרדות - לבשרי ולחלבי. המטבח יחסית קטן וכדי שבכ"ז יישארו משטחי שיש וסט מגירות בגודל סביר, הפתרון שמצאנו הוא לשים ארון "גבוהים" מה שנקרא שבו למטה יהיה תנור בשרי, מעליו מיקרוגל בשרי ומעליו מיקרוגל חלבי. (אם לא נעשה ככה אז המיקרוגל יעמוד על השיש ולא יהיה כמעט משטח עבודה על השיש)
    כדי להקטין את הבעיות, חשבנו לשים את 2 המיקרוגלים בתוך ארון (לא מיקרוגל אינטגרלי שהוא באותו קו של התנור, אלא מיקרוגל רגיל כך שאפשר "לדחוף" אותו פנימה ולהוסיף דלת מבחוץ).
    השאלה היא איזה "מגבלות" קיימות לגבי השימוש - האם אפשר לחמם במיקרוגלים במקביל לאפיה בתנור?
    האם אפשר לחמם ב2 המיקרוגלים ביחד? (כאמור, יהיה מדף בין שניהם. אחד למעלה ואחד למטה).
    מה הגובה הרצוי בין אחד לשני?
    האם עדיף שיהיו 2 דלתות - אחת לכל מיקרוגל או שאפשר דלת אחת?
    האם משנה כיוון פתיחת הדלת?
    אפשר דלת רגילה שנפתחת הצידה או קלפה שנפתחת למעלה. יש משמעות לזה?
    אני מצרפת את התמונה כדי שיהיה ברור יותר.
    האם יש פחות בעיה אם יהיו רק 2 המיקרוגלים אחד מעל השני ואת התנור נשים במקום אחר?
    (זה רק יקטין לנו מאוד את המגירות הבשריות. וגם - אולי יהיו מקרים שבהם כן נצטרך להשתמש בגז לבישול חלבי ואז בעצם יהיה סיר חלבי מעל התנור הבשרי. זו בעיה?)

    ממה שידוע לי תנור דו תאי מקובל בכל המשפחות המקפידות, ויש תנורים עם הכשרים שניתן להפעיל בו זמנית (למשל סאוטר D880 שמצאתי לו הכשר באתר המכון הטכנולוגי להלכה) כך שלכאורה יש אפשרות שאדים מהתא התחתון עולים "על" הדלת של התא העליון. לכן לא חשבתי שיש בעיה שקצת "יגיע" למיקרוגל (אולי דרך הדלת. אבל יהיה גם מרחק של 40 סמ לפחות מקצה התנור הבשרי העליון על המיקרוגל החלבי).
    השאלה היא אם זה בסדר.
    אודה לכם מאוד לתשובה מפורטת!

    אנחנו כבר חצי שנה לפחות מנסים להכניס את הכל כפול וזה בעיה...

    האם נכון יותר להקטין את ההפרדה בין משטחי השיש שהשימוש בהם הוא קר?

    עוד אנשים שם נמצאים בשלב תכנון מטבח והיו שמחים להדרכה מה עדיף ממה כשהמטבח קטן ואי אפשר הכל.

    תודה מראש!
    נעה
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה

    יישר כח על ההשקעה והרצון שהכל יהיה לכתחילה.

    לתועלת קוראים נוספים שיקראו תשובה זו אציין ואדגיש כי האמור כאן הינו לכתחילה למי שיכול, אך אינו חובה, וגם במטבח בעל מבנה שונה אפשר להתנהל בכשרות.

    לא צרפתם את התצלום, אך לפי מה שאני מבין מתיאורכם אין בכך כל בעיה, 

    ויהיה ניתן לחמם במיקרוגלים במקביל, וגם כאשר התנור פועל,

    אם יש מדף ביניהם אין כל צורך ברווח נוסף,

    כמו כן אם המיקרוגל העליון אינו עומד על שפת המדף - האדים מהתחתון לא יגיעו אליו ולכן אין כל צורך בשתי דלתות נפרדות.

    גם כיוון פתיחת הדלת אינו משנה, רק לוודא שאחר כל ההשקעה שאתם משקיעים, בעת פתיחת התנור התחתון יהיה הארון סגור.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך יח אדר התשעח
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות