מגש חלבי מפלסטיק עמד על השיש ליד הכיריים. על הכיריים היה סיר בשרי בן יומו ובו מרק פרווה, הסיר רתח ובעבע ולאחר זמן בדקתי את המגש וראיתי שהייתה עליו רטיבות יכול להיות שהרטיבות נוצרה מהסיר בכיריים שבעבע אך אינני בטוח בכך, אציין שעל הסיר היה מכסה. שאלתי מה דין המגש לכאורה גם אם נניח שהרטיבות הגיעה מהסיר זה נ"ט בר נ"ט אולם לאשכנזים מחמירים בעירוי ישיר לצלחת גם בנ"ט בר נ"ט, או שנאמר שיש הבדל בין עירוי לבין השפרצה מסיר ששם יש סיכוי שהטיפות שעפו מהסיר אינם בחום של יד סולדת, וגם בעירוי ישיר מקלים במקום הפסד. לכן אני רוצה לשאול את דעתכם בנוגע לכשרות המגש. תודה ופורים שמח! אציין כי אנחנו מעדות אשכנז.
שלום וברכה
אשכנזים נוהגים להקל לאכול נט בר נט חלבי בכלי בשרי או להיפך (כמובא ברמ"א יו"ד צה) ומשום כך גם במקרה המדובר אין כל בעיה במגש ורשאים להמשיך ולהשתמש בו כחלבי.