יש לי שלוש שאלות:
1- סכין חלבית( לא בטוח שהשתמשו בה לחלב ייעדו אותה לחלבי אולם לא בטוחים שבפועל השתמשו בה לחלב) שחתכו עמה שום במחבת פרווה, מה דין המחבת? האם אפשר לייעדה לבשרית? 2- נקניקיות פרווה שחוממו בכלי חלבי פתוח במיקרוגל חלבי ( לא זכור אם הכלי היה נקי) וחתכו אותן כשהן חמות בסכין פרווה מה דין הסכין? 3-קרש חיתוך בשרי( נעשה בשרי כיון שחתכו עליו דברים חריפים כגון בצל ופלפל חריף בסכין בשרי,אולם לא חתכו עליו בשר ממש) האם להבא אפשר לחתוך עליו דברים פרווה אפילו חריפים בסכין פרווה ע"מ לאוכלם עם חלב? תודה!
שלום וברכה
1. הדין תלוי בכמה פרטים שלא ביארתם בשאלתכם. בכדי להיות בטוחים - תחממו את המחבת על הכיריים על אש גבוהה כ15 דקות כשהיא ריקה.
2.אם הכלי שבו חוממו היה מלוכלך מחלב - הסכין חלבית ואם לא היא פרווה. לדעת הספרדים אם העבירו אותם מהצלחת בהם חוממו לכלי אחר ורק אז חתכו - הסכין נותרת פרווה בכל מקרה.
3. יש לייחד קרש נפרד לחיתוך מאכלי פרווה, ולחתוך עליו בסכין פרווה בלבד. ככלל אנו ממליצים להשתמש רק בסכין וקרש פרווה לחיתוך מאכלים חריפים במטבח, וכך למנוע תקלות רבות.