שאל את הרב » מטבח ביתי חד גוני

מטבח ביתי חד גוני

  • תוכן השאלה
  • שלום, כידוע, אצל אנשים שומרי תורה ומצוות, באופן כללי כדי שמטבח ביתי יהודי יהיה כשר כהלכה, כל הכלים צריכים להיות טבולים (מה שמחייב טבילה כמובן) וצריך לייחד מערכות כלים נפרדות לחלבי ובשרי (כלי הגשה,סירים, מחבתות,סכו"ם וכו) עם סקוטשים נפרדים.
    רצוי שיהיו שני כיורים נפרדים לבשרי וחלבי אבל לא חובה. אפשר לקבוע שאת הכלים הבשריים שמים בתוך הכיור ואת החלביים מחוץ לכיור או להפך.
    וגם התנורים צריכים להיות מופרדים. לרוב יש תנור אחד גדול לבשרי וטוסטר קטן לחלבי.
    בגדול ככה אמור להיות מטבח יהודי כשר כהלכתו.
    עד עכשיו לא חידשתי כלום אני מניח.
    אבל יש עוד אופציה שאנשים בדרך כלל לא חושבים.
    אפשר לעשות מטבח ביתי כשר כהלכתו חד גוני. כלומר להחליט שהמטבח יהיה אך ורק בחזקת חלבי/פרווה או בשרי/פרווה. כלומר להחליט שכל מוצר חלבי או כל מוצר בשרי לא נכנס למטבח.
    אמנם זה מגביל אבל יש לזה יתרונות מובהקים. מספיקה מערכת כלים אחת ולא שתי מערכות כלים נפרדות ומספיק סקוטש אחד. בנוסף גם לא יכולה לקרות אף תקלה או טעות של בלבול בין בשרי וחלבי ואף בליעה של נוזל בכלי הלא נכון.
    יש הרבה פחות ממה לחשוש ולהיזהר.
    וגם מבחינת הכנת המטבח לקראת פסח זה מקל.
    לדעתי יותר הגיוני לעשות את המטבח חד גוני בשרי/פרווה מאשר חלבי/פרווה (למי שאוהב בשר ועוף כמובן).
    אם אשתי הייתה מסכימה הייתי עושה את המטבח שלנו חד גוני בשרי/פרווה.
    מה כבודו אומר? אני צודק?
  • תוכן התשובה
  • אדרבה אך כמדומני שרוב העולם מעדיף לאכול גם חלבי וגם בשרי מידי פעם, ולכן צריך להתאים את המטבח לשניהם.
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כט שבט התשעח
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות