שאל את הרב » בשר חלק ריאה/מהדרין

בשר חלק ריאה/מהדרין

  • תוכן השאלה
  • שלום. קראתי את המאמר שמסביר את ההבדל בין בשר חלק ריאה לחלק מהדרין. מהמוצרי בשר בקר שראיתי הגעתי למסקנות הבאות:
    1.הרמות כשרות חלק ריאה וחלק מהדרין תקפות גם בבשר שנשחט כאן בארץ תחת השגחה של רבנות מקומית ולא רק בבשר שמיובא מחו"ל. כמו שראיתי בקצביה בכשרות רגילה שיש שם מוצרי בשר בקר שכתוב עליהם חלק ריאה ומיוצר בקו ייצור רגיל תחת השגחת המועצה האזורית עמק יזרעאל, ללא המילה "מהדרין".
    2.כל אריזה קפואה של בשר בקר שכתוב עליה "חלק בית יוסף" בהכרח כתוב עליה "מהדרין" והבשר הוא ברמת מהדרין.
    3. כל הבשר בקר שתחת השגחת הכשרויות המומלצות שלכם (מהמומלצים) זה בשר ברמת מהדרין.

    הכל נכון?
  • תוכן התשובה
  • 1. ההוראות הם רק הבשר יבוא

    2. שאלה לא ברורה- יבוא או שחיטה מקומית? בשחטה מהארץ אין חלק ריאה  אלא  רק או חלק או כשר. "מהדרין" הוא אמור להיות תמיד  רק בשר חלק. 

    3. כן

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך י שבט התשעח
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות