ברצוני לעשות קצת סדר בנושא ניקוי ירקות עליים בבית.
אז ככה, כל מי ששומר כשרות ורוצה לשמור על כשרות אמור לכתחילה להשתדל לקנות ירקות עליים אך ורק מהחברות המומלצות על ידכם ולבצע את ההוראות הכתובות על השקית דהיינו השריה במי סבון 3 דקות ושטיפה אחת.
אבל אם נבצר ממני ואין בסביבה ורכשתי ירק עלים או מפוקח שלא מחברה מומלצת או ללא פיקוח הלכתי בנושא חרקים אז יש 2 אפשרויות:
או להשרות אותם במי סבון למשך זמן ארוך יותר 10-15 דקות ואז לשטוף טוב טוב או להשרות אותם ל 5 דקות בערך, לשטוף ואז לחזור על הפעולה פעם נוספת ואולי פעמיים.
האפשרות השניה נראית לי עדיפה.
לאחרונה הייתי צריך עלי סלרי למרק ולא היה בנמצא מחברה מומלצת אז קניתי מחנות פירות וירקות סלרי שלם חשוף (לא בשקית), הפרדתי את העלים והשריתי אותם במי סבון כרבע שעה תוך כדי ערבול ואחר כך שטפתי אותם במים טוב טוב. לא ראיתי אפילו לא חרק אחד קטנטן אבל ממה שראיתי באתר אני לא בטוח שזה היה מספיק טוב. מה לכבודו יש להגיד?