שאל את הרב » בשר וחלב

בשר וחלב

  • תוכן השאלה
  • 1- מצאנו במגירת הסכו"ם(לכלים נקיים) החלבי מצקת וכף עץ בשריים נקיים, אינני יודע איך הגיעו לשם. האם יש לחשוש למשהו?
    2- הרתחתי במים בסיר חלבי נקי בקבוקי חלב של תינוק נקיים( אנו מחטאים אותם בדרך זו מידי פעם) לאחמ"כ שפכתי את המים מהסיר והבקבוקים לכיור החלבי וכתוצאה מכך עלו אדים לכלים שעמדו במייבש הכלים שמעל הכיור והיו שם כלים מסוגים שונים - פרווה חלבי וכו' אינני יודע האם בשעה שהאדים נגעו בכלים הם היו בחום של יד סולדת, חלק מהבקבוקים היו בני יומן כנראה, (לא שיש בהם מטרנה רותחת אלא הבקבוק לפעמים עומד מלוכלך עם שאריות חלב יותר מ-24 שעות) האם יש בכך חשש? אותו הדבר קרה לנו ששפכנו לכיור הבשרי מים רותחים שבושלו בהם ביצים מסיר בשרי ועלו אדים לארון הייבוש ואח"כ ראיתי שדבוקות בסיר שאריות מאכל שאינני יודע מה טיבן. אציין כי אנו מעדות אשכנז. תודה!
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה 1. מן הדין אין חובה לחשוש שהשתמשו בהם שימוש אסור. למהדרין יש להגעיל את הכלי בקומקום רותח. (להרחבה: ראה רמ"א יו"ד צה סו"ס ג). 2. אני מתקשה מאוד להאמין שהאדים היו בחום שהיד סולדת בו כשנגעו בכלים למעלה. בכל מקרה גם אם היו - הכלים נותרו פרווה. (משום שהאדים הם רק נ"ט בר נ"ט, ראה יו"ד צה, א).
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ טבת התשעח
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות