חשוב מאוד לציין שצריך ולנקות את הנפה היטב היטב מכל צדדיה ולבודקה לפני כל שימוש. הסיבה לכך היא כי יש לפעמים הימצאות של חרקים, קורים וביצים בצד החיצוני (התחתון) של הנפה וכאשר מתחילים לנפות הם נופלים לתוך הקערה של הקמח המנופה. לכן צריך שתהיה לך מברשת רכה לניקוי הנפה, לחילופין ניתן לנגב היטב עם בד או מגבת נקייה ויבשה לפני השימוש בה. אפשרות אחרת היא להשתמש בפאן של שיער כדי לנקות את הנפה לפני השימוש בה. אין לשטוף את הנפה. אין בזה שום תועלת אלא להפך, הרטבת הנפה מושכת אליה חרקים. לאחר השימוש בה יש לנגב היטב על ידי בד כפי שכתבנו לעיל ולאחסן אותה במקום קריר יבש. ולפני הניפוי הבא יש לבצע שוב את הניקיון- קודם כל צריך להכות אותה על שולחן\שיש ואחר כך לנגב אותה היטב היטב מכל צדדיה עם מגבת נקייה ויבשה.
© כל הזכויות שמורות לכושרות