נברר האם כשרות חומרי הגלם שבה משתמשים מתאימה לנו:

א. חומרי גלם כלליים (פרודוקטים) שימורים, רטבים, אבקות, שמן, וכדומה.

האם מקבלים רק כשרויות מסויימות? לחץ כאן לרשימת הכשרויות המומלצת

כאשר מתברר שיש שימוש ברטבים או חומרי עזר אחרים שאינם עומדים ברמת הכשרות אותה אנו רגילים לצרוך, נברר באלו מאכלים הם מעורבים.

האם ישנם מוצרים בעלי כשרות מחו"ל? לחץ כאן לרשימת הכשרויות המומלצות מחו"ל

ב. כשרות העופות והבשרים, האם הבשר חלק?

לא נסתפק במשפט כללי 'כל העופות מהדרין', או 'כל הבשר חלק', אלא נברר על אלו חברות וכשרויות מדובר.
לרשימת כשרויות וחברות העופות המומלצות
לרשימת כשרויות הבשר המומלצות 
לרשימת כשרויות המומלצות לבשרים מעובדים (שניצל, פסטלים, נקניק, קובה, בשר טחון וכדומה).

ג. כשרות ירקות העלים, האם כל הירק מחברות מפוקחות? באלו חברות משתמשים? האם משרים ושוטפים היטב את הירקות לפני השימוש? מי אחראי על השטיפה?

לא נסתפק בתשובה 'כל הירקות גוש קטיף' אלא נברר על אלו חברות מדובר, לרשימת חברות ירקות העלים המומלצות
עלינו לברר האם המשגיח שוטף את הירקות בעצמו, או שמא הדבר מוטל על אחד מן העובדים (האם עושה את עבודתו בנאמנות?).

אם אנו מבינים שלא מקפידים על רחיצת הירקות לפני השימוש, או אם ישנו שימוש בירק עלים שאינו מפוקח – נמנע מן המאכלים שבהם הירק מעורב.

ד. ברירת תבלינים וקטניות, האם בוררים? מי אחראי על כך?

בדיקת התבלינים והקטניות משתנה בין הסוגים השונים, והיא מוטלת על המשגיח. אם המשגיח מעיד שלא מקפידים לבודקם - נמנע מלאכול במקום.

ה.  פירות וירקות - מי אחראי על הפרשת תרומות ומעשרות?

על המשגיח לקבל אך ורק סחורה בעלת תעודה חתומה המעידה על הפרשת תרומות ומעשרות. במידה והמשגיח אינו מודע לכך נצטרך להפריש במהלך האכילה, ראה כאן כיצד לבצע זאת

ו.  כאשר מכינים את הלאפות במקום: מי מנפה את הקמח? מה צפיפות הנפה? מי אחראי על הפרשת החלה? 

לרשימת כשרויות המאפים המומלצות

אם אנו רואים שהמשגיח אינו מודע להפרשת חלה נצטרך להפריש במהלך האכילה.
כאשר גוי מכניס את המאפים לתנור המאכל מותר גם לספרדים.

 


  

 

 

© כל הזכויות שמורות לכושרות