שלום וברכה
יש כאן שני מקרים שטעונים התייחסות:
א. כלי בשרי שנשפך עליו רוטב דגים (או להיפך) - אין בכך כל בעיה למעשה, משום שאיננו מחמירים ב'בליעת כלים' בדגים ובשר, שאינם איסור אלא אסורים משום סכנה.
ב. אין להניח סיר בשרי על חצובה שיש עליה ממשות חלבית, ולכן בכל פעם שנשפך חלב על החצובה יש להקפיד לנקותו. אם הניחו על חלב ממש (שאינו שרוף) - את הסיר צריך להגעיל. דינו של המאכל שבתוכו תלוי בשאלה אם היה בו פי שישים כנגד החלב שעל החצובה.
© כל הזכויות שמורות לכושרות