לאחרונה קראתי מאמר אצליכם שלא מומלץ לאכול דג בקלה צעיר בגלל הנגיעות הגבוהה שלו לתולעים והרבנות הראשית שוקלת לאסור שיווק דג זה בעסקים תחת השגחתה.
לפי מה שאני יודע ומה שראיתי אצלכם יש 3 סוגי בקלה. פילה בקלה, בקלה צעיר ומרלוזה. ולפי מה שהבנתי רק בקלה צעיר בעייתי מבחינת נגיעות. בסופרים ובחנויות דגים שמוכרים מרלוזה בשקיות סגורות עם חותמת כשרות זה בסדר.
מה שעוד הבנתי מהכשרויות המומלצות שלכם בנוגע לדגים זה שמבחינת כשרות תמיד עדיף דגים קפואים סגורים בשקית עם חותמת כשרות מאשר דגים טריים שקונים בחנויות דגים גם אם זאת חנות דגים שיש לה תעודת כשרות מהדרין.
זה נכון?
שלום
לא מדויק.
1. דגים טרים עם הכשר של הרבנות עמק המעיינות או הרב רווח או העדה חרדית הם נקיים מכל חשש טפילים
2. גבי דגים קםואים מחו"ל
מצ"ב הנחיות בטבלה על כלל הדגים, אם נשאר שאלות ניתן לשאול שנית
https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=41712&lang=HEB
3. פילה בקלה מכונה גם מרלוזה.
© כל הזכויות שמורות לכושרות