שאל את הרב » שיש - אבן קיסר - משטח דלפק/אי

שיש - אבן קיסר - משטח דלפק/אי

  • תוכן השאלה
  • שלום וברכה,

    כיצד צריך לנהוג על דלפק/ אי משיש אבן קיסר ?
    האם ניתן לאכול על המשטח או שמא צריך לשים כיסוי ?

    תודה.
  • תוכן התשובה
  • לכתחילה ראוי לייחד משטחי עבודה נפרדים לבשר ולחלב. 
    כאשר אין אפשרות כזו , יש להקפיד שלא להניח מאכלים וסירים חמים על גבי השיש ללא הפרדה.  

    בימינו כאשר אוכלים בתוך כלים, אין צורך לייחד משטח לחלב ולבשר, אלא מספיק לנקות את השולחן או המפה היטב בין אכילת חלב לבשר. יש שנהגו להחמיר ולהניח מפה על גבי המשטח בזמן אכילת אחד מן המינים (ודי לייחד מפה אחת לחלב או לבשר, ואת המין השני לאכול על גבי השולחן עצמו), וכך ראוי להחמיר בחדרי אוכל מוסדיים שקשה לסמוך על כך שתמיד ינקו את השולחן היטב.
    באופן כללי, כאשר אוכלים על משטח מגולה, ומגישים סירים וכלי הגשה רותחים, יש להשתדל להניחם על גבי מפריד.
    כמו כן אין לחתוך מאכלים חריפים (כגון בצל, פלפל חריף, לימון וכדומה) באופן ישיר על גבי המשטח.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כו כסלו התשעח
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות