1.מותר לצלות על גבי או ליד או מתחת כל מקור חום שמסוגל להוציא את הדם מהכבד. ולכן מבחינה זו מותר לצלות בתנור.
2.לשיטת האשכנזים וחלק מהספרדים כל הכלים הנוגעים בכבד כשהוא עובר צליה בולעים דם מהכבד ומותרים אך ורק לשימוש לצליית כבד ולבבות ונאסרים לשימוש בכל סוג בשר שכבר עבר הכשרה על ידי מליחה או לכל צורך אחר כגון צליית חציל שלם וכו´. ולכן לשיטתם התנור נטרף. וצריך להכישר אותו לפני השימוש הבא בו. גם מאד חשוב להשאיר את דלת התנור פתוחה בזמן הצלייה בגלל אדי הדם הבות שיש בתוך התנור.
לשיטת חלק גדול מהספרדים וכך פוסק השו"ע ביור"ד סימן ע"הו סע' ד' - הכלים לא נטרפים ואין בעיה לעשות בתנור כבד.
3.לכל השיטות והדעות כלי שטפטף עליו דם חם נטרף, ואסור לבשל בו בכלל עד שיכשירו אותו.
© כל הזכויות שמורות לכושרות