שאל את הרב » חיתוך בצל

חיתוך בצל

  • תוכן השאלה
  • חתכתי בצל, בטעות בקרש בשרי (בסכין חלבית)
    כאשר הבצל היה מיועד ובושל לחלבי.
    אני לא זוכרת בוודאות, אבל יכול להיות שחתכתי חזה עוף (קר) בקרש זה(לא ב-24 שעות הללו).
    האם זה בסדר (כמובן כחד פעמי)?כיוון שאני למדתי שבצל נחשב כבשרי....
  • תוכן התשובה
  • העיקר הוא באיזה סכין חתכת. אם הסכין היתה חלבית אזי הבצל חלבי ואם היתה בשרית אזי הבצל בשרי. אבל אם הקשר היה נקי הוא לא הוכך את הבצל לבשרי. וזה כיון שצריך שני דברים כדי להפוך את הבצל לבשרי או לחלבי.
    1.שהמאכל יהיה חריף או חם.
    2.שתהיה דחיקת הסכין

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך י"ז תמוז ה'תשס"ד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות