שאל את הרב » חיתוך חלבי

חיתוך חלבי

  • תוכן השאלה
  • האם מותר לכתחילה לחתוך שקיות חלב, שוקו וכו' בסכין פרווה ולאחמ"כ לנקותו? ( האם זה כחתיכת חלבי קשה שהופך את הסכין לחלבי) ואם לכתחילה לא, מה דין הסכין לאחר שחתכו בו בטעות? תודה!
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה באופן כללי טעם אינו נבלע ונפלט מסכין בשימוש קר, אלא אם מדובר במאכל חריף. הש"ך בסימן צד כותב שכאשר חותכים גבינה קשה בסכין יש לנעוץ אותו בקרקע, מטרת נעיצה זו איננה להפליט את הטעם הבלוע בו אלא על מנת לנקותו היטב (נקודות הכסף סו"ס פט). לכן כתבו האחרונים שגם נקיון על ידי סקוצ' יועיל לכך (לדוגמא- שות ויען יוסף קסב). לכן למעשה יש לנקות את הסכין היטב עם הסקוצ' וכך ניתן להמשיך ולהשתמש בו כפרווה.
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ח אלול התשעז
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות