אני כותב מארה"ב. אינני יודע הרבה על סידורי הכשרות בא"י, ואולי תוכלו לעזור לי כיצד נוהגין בדרך כלל בקשר לדבר כזה:
בת משפחה שלי רוצה לסדר סעודות שבת לכמה מבני המשפחה, באמצעות עסק קייטרינג. העסק בדרך כלל תחת השגחת הרבנות במדרגה הרגילה, אבל הם אומרים שהם יכולים להכין את המאכלים תחת השגחת איזה בד"ץ שאנחנו רוצים. (אולי חשוב לומר שאני ואשתי מקפידים על כשרות למהדרין, אבל רוב בני אדם שיהיו שם בסעודות לא יקפידו.)
רציתי לדעת מה קורה כשמסדרים כשרות למהדרין בעסק שרוב פעולתו היא בכשרות רגילה, ואם באמת אפשר לעשות דבר כזה, ומה עלינו לוודא שהאוכל הוכן תחת ההשגחה הנבחרת.
תודה רבה על עזרתכם. בברכתי שתמשיכו לחזק את מעמד הכשרות בארצינו הקדושה.
שלום
אכן בעיה קשה.
כשרות מהדרין כוללת מספר רב של רכיבים, גם אם מחליפים את סוג הבשר, כל עוד גוי בישל אותו, והשתמשו בירק שאינו נקי מחרקים הבשר אסור ברכילה.
ככל שאין לכם יכולת השפעה על מקור הקייטרינג בלבחוק קייטרינג מהדרין
הטוב ביותר הוא לבקש מנות סגורות עם כשרות של בד"ץ שחתום ע"ג החמגשית, אול לברר ספציפית עם המשגיח במסעדה מה זה אומר שהמקום נהפך למהדרין
בהצלחה
נשמח לסייע אם יש עוד שאלות
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך יז סיון התשעז
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן