שאל את הרב » מאכל חלבי בתנור בשרי

מאכל חלבי בתנור בשרי

  • תוכן השאלה
  • שלום וברכה,
    בטעות אחת מילדינו חימם פיתה עם גבינה צהובה בתנור בשרי.
    בתנור לא נאפה כלום מספר ימים לפני מקרה זה.
    הפיתה הייתה על גבי תבנית שהיה עליה נייר אפיה מלוכלך בפירורים שנשארו מאפיות קודמות בתנור.
    את הפיתה זרקנו מיד שגילינו זאת.
    מה דין התנור? מה דין התבנית? מה דין שאר התבניות שהיו בשעה זו בתנור?
    תודה מראש,
    רון
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה. את התנור עצמו אין צורך להכשיר. אני מבין שהתבנית שעליה היה מונחת הפיתה הינה בשרית - במידה והיא בת יומה, או שהפירורים שעליה הם שאריות של מאכל בשרי - צריך ללבן אותה בליבון חמור (לשם כך צריך ברנר ובעל מקצוע שיעשה זאת). אולם אם היא אינה בת יומה והפירורים הם שאריות של מאכל פרווה - מספיק לה ליבון קל, וניתן לעשות זאת על ידי חימומה בתנור בחום הכי גבוה למשך כחצי שעה. שאר התבניות - אלו שהיו מתחת לתבנית - אינן נאסרות. אם היתה תבנית מעל התבנית שבה חוממה הפיתה - היא נאסרת, בכל מקרה ניתן להכשירה על ידי ליבון קל.
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ג סיון התשעז
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות